• Åben og rolig

  Åben og Rolig er et meditationsbaseret holdforløb til personer med stress.

  Åben og Rolig byger på den bio-psyko-sociale model. Denne model anvendes direkte i kursets udformning, hvor der hver uge skiftevis fokuseres på krop, psyke og sociale relationer. Forskning har på mange områder dokumenteret, at alle disse områder af livet er vigtige for menneskets sundhed.

  Åben og Rolig strækker sig over ni uger med holdøvelser på tre timer af gangen. På kurset arbejder man med meditation som det primære værktøj – baseret på ”Afslapningsmeditation” og ”Mindfulness”, som begge har veldokumenterede positive effekter på menneskets trivsel og generelle sundhed.

  Undervejs i forløbet har man mulighed for at få to samtaler med instruktøren, som har en psykologfaglig baggrund. Man kan derfor også tale med instruktøren om, hvordan forløbet kan bruges til blandt andet fastholdelse i eller tilbagevenden til et arbejde.

  Forløbet er ikke udviklet som en beskæftigelsesrettet indsats, men kunne sagtens kombineres med en arbejdspladsbaseret eller virksomhedsrettet indsats i jobcenteret. Dette er gjort i Københavns Kommune.

  Center for Psykisk Sundhedsfremme under Institut for Psykolog på Københavns Universitet har samarbejdet med København, Aalborg, Skanderborg, Mariagerfjord og Solrød kommune om at udvikle Åben og rolig.

  Åben og Rolig er udviklet på Rigshospitalet i samarbejde med Benson-Henry Institute of Mind Body Medicine ved Harvard Universitet i 2011-2013 og er baseret på forskning i stress, meditation og psykisk sundhedsfremme.

  • Yderligere information

   Læs mere om Åben og rolig her