• Bipolar lidelse

  Så mange har bipolar lidelse

  Livstidsforekomsten af bipolar lidelse er mellem 1-2 % , og sygdommen starter oftest med en depressiv episode. 

  I Danmark vil 50.000–100.000 mennesker således få sygdommen i løbet af deres liv, men sandsynligvis er der mange med lettere maniske symptomer (hypomani), der ikke søger hjælp, og som derfor ikke blive diagnosticeret korrekt. Det kan have stor betydning, da behandlingen og forløbet af bipolar lidelse og depression er forskellig på flere områder.

  Op mod halvdelen af personer med bipolar lidelse udvikler sygdommen før de bliver 21 år. Kvinder får generelt sygdommen senere end mænd og oplever hyppigere depressioner.

  Bipolar lidelse er en alvorlig psykisk sygdom, hvor den sygdomsramte oplever flere symptomer over længere tid. Hos mange starter sygdommen i ungdomsårene og tidlig voksenalder. Bipolar lidelse er kendetegnet ved forstyrrelser i stemningsleje og aktivitetsniveau, hvor der forekommer både maniske og depressive episoder.


  HVAD ER BIPOLAR LIDELSE?

  Bipolar lidelse kendetegnes ved, at der er forstyrrelser i stemningsleje og aktivitetsniveau, hvor der forekommer både maniske og depressive episoder. Under en mani vil man føle, at stemningslejet, uden grund, er forhøjet og kan variere fra ubekymret jovialitet til ustyrlig overstadighed. Opstemtheden ledsages af forøget energi med hyperaktivitet, som påvirker dagliglivsfunktionerne negativt, både på det sociale-, arbejdsmæssige- og personlige plan. Ved depression vil man føle sig trist og nedtrykt. Man har nedsat energi og aktivitetsniveau, og evnen til at glæde sig og føle interesse er nedsat.  Kilde: Psykiatrifonden


 • Hvad indebærer det at have bipolar lidelse?

 • Bipolar lidelse og beskæftigelse

 • Personlige beretninger

 • Hvor kan jeg søge yderligere information?